Oplossingen

Tellan installeert en voorziet systemen van software en draagt uiteindelijk een geheel bedrijfsklaar systeem over aan de eindgebruiker. Naast de reguliere elektrotechnische werkzaamheden heeft Tellan zich voornamelijk gefocust op de telefonie- en computerdiensten. Hieronder staan enkele van de bij ons beschikbare oplossingen beschreven. 


Clouddiensten
Tellan levert diverse diensten zoals:
- Telefonie
- Domein en webhosting
- Internet aansluitingen (DSL, glas, kabel)

- Netwerk en Wi-Fi monitoring

- Backup online
- Data in de cloud
- Exchange online

- POP/IMAP mail boxen
- Camera cloud opslag

Telefoonsystemen 

Tellan levert, installeert en programmeert telefooncentrales voor organisaties met een gevarieerde omvang voor het gebruik van zowel draadloze telefoontoestellen als met vaste tafeltoestellen. Bij toepassing van draadloze telefoontoestellen worden zenders geplaatst en voor de vaste telefoontoestellen wordt bekabeling aangelegd.

Voor de aanleg van telefoonsystemen heeft Tellan onder andere ervaring in analoge systemen, ISDN en Voice over IP (VoIP).

Door middel van nieuwe technieken kan ervoor worden gezorgd dat iedere medewerker of functie door het gebruik van intelligente schakelingen tegen geringe kosten altijd maximaal bereikbaar is. Voor de situatie waarin één of meerdere medewerkers niet beschikbaar zijn, kan door Tellan een op de klant afgestemd telefonisch afhandelingssysteem worden gecreëerd.

Datasystemen 
Tellan is gespecialiseerd in de levering en aanleg van complete datasystemen. Hierbij kunnen systemen vanaf de server- of cloud omgeving tot en met werkstations, printers en telefoontoestellen worden geïnstalleerd en op de wensen van de gebruikers worden ingesteld. Dit betreft serversystemen ingericht als applicatieserver, mailserver, fileserver of portal en intranet. 

Voor de aanleg van datasystemen hebben wij ervaring in alle soorten glasvezel- en koperbekabeling (o.a. fusielassen, CAT6 en CAT6a) evenals met diverse draadloze verbindingen voor bijvoorbeeld het realiseren van netwerkkoppeling tussen twee (of meer) onafhankelijke gebouwen.