Oplossingen

Tellan installeert, voorziet systemene van programmatuur en draagt uiteindelijk een geheel bedrijfsklaar systeem over aan de gebruiker. Naast de reguliere elektrotechnische werkzaamheden heeft Tellan zich voornamelijk gefocust op de telefonie- en computersystemen. Hieronder staan enkele van bij ons beschikbare oplossingen beschreven voor zowel het midden- en kleinbedrijf als ook voor particulieren. 


Midden- en Kleinbedrijf 


Telefoonsystemen 

Tellan levert, installeert en programmeert telefooncentrales voor organisaties met een gevarieerde omvang voor het gebruik van zowel draadloze telefoontoestellen als met vaste tafeltoestellen. Bij toepassing van draadloze telefoontoestellen worden zenders geplaatst en voor de vaste toestellen wordt bekabeling aangelegd.

Voor de aanleg van telefoonsystemen heeft Tellan onder andere ervaring in analoge systemen, ISDN en Voice over IP (VoIP).

Door middel van nieuwe technieken kan ervoor worden gezorgd dat iedere medewerker of functie door het gebruik van intelligente schakelingen tegen geringe kosten altijd maximaal bereikbaar is. Voor de situatie waarin een of meerdere mederwerkers niet beschikbaar is kan door Tellan een op de klanten afgestemd telefonisch afhandelingssysteem worden voorzien.

Om de bereikbaarheid voor faxberichten en voicemails te vergroten, wordt gebruik gemaakt van technieken als 'fax to mail' en 'voice to mail'.

Datasystemen 
Tellan is gespecialiseerd in de levering en aanleg van complete datasystemen. Hierbij kunnen systemen vanaf de servers tot en met werkstations, printers en telefoontoestellen worden geinstalleerd en op de wensen van de gebruiker worden ingesteld. Dit betreft serversystemen ingericht als applicatiesserver, mailserver, portal, intranet/internetserver of FTP-server. 

Voor de aanleg van datasystemen hebben wij ervaring in alle soorten glasvezel- en koperbekabeling evenals met diverse draadloze verbindingen voor bijvoorbeeld het realiseren van netwerkkoppeling tussen twee onafhankelijke gebouwen. 


Particulieren

Telefoonsystemen

Voor particulieren heeft Tellan een breed scala aan telefoonoplossingen in haar leveringspakket. Tot de oplossingen behoren onder andere diverse huistelefooncentrales voor zowel draadloze telefoontoestellen als voor vaste toestellen, antwoordapparaten, faxapparatuur, 'fax to mail' en 'voice to mail'. 

Datasystemen 
Ten aanzien van dataoplossingen heeft Tellan veel te bieden. De oplossingen varieren van het leveren en installeren van virussoftware en waar ditmogelijk is het terughalen van verwijderde bestandsgegevens tot het leveren en installeren van een intelligent beheersysteem voor de woning ofeen compleet home entertainment systeem. 

Ook kan Tellan de levering, en installatie verzorgen van een internetaansluiting met daarnaast hardware voor opslag, backup of downloads in de vorm van een servers of een NAS-systeem.